Известие

Collapse
No announcement yet.

Габарит и халоген крушки.Тунинг :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Габарит и халоген крушки.Тунинг :)

Здравейте,от доста време съм решил да пипна крушките на габаритите и халогените.Преди малко разглобих и почистих халогените и смятам,че е удобен момент да сменя и крушките.
    Знам,че крушките на халогените са H3,тези на габаритите май са W5W.
    Искам нещо което да свети по-силно, в синъо или бяло,за да се връзва с ксенона.Не съм запознат с диодните крушки,ако може да ми разясните дали е възможно да сложа на габарита или халогена и дали ще дава грешка на таблото за изгоряла крушка.
    Какво ще ми препоръчате?
    Приятна вечер на всички!

Първоначално публикувано от MaxPayne Покажи съобщение
    Здравейте,от доста време съм решил да пипна крушките на габаритите и халогените.Преди малко разглобих и почистих халогените и смятам,че е удобен момент да сменя и крушките.
    Знам,че крушките на халогените са H3,тези на габаритите май са W5W.
    Искам нещо което да свети по-силно, в синъо или бяло,за да се връзва с ксенона.Не съм запознат с диодните крушки,ако може да ми разясните дали е възможно да сложа на габарита или халогена и дали ще дава грешка на таблото за изгоряла крушка.
    Какво ще ми препоръчате?
    Приятна вечер на всички!
    ГТВ няма индикация за не светеща или проблемна кружка.
    Аз на габаритите съм с многодиодни светлини свети бяло син цвят. Мисля със по 8 диода...16 не влиза (плитък е фара) А що се отнася до фаровете за мъгла...не ги ползвам и съм с кружки на 100 години (по слаби от габарита )

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
      ГТВ няма индикация за не светеща или проблемна кружка.
      Аз на габаритите съм с многодиодни светлини свети бяло син цвят. Мисля със по 8 диода...16 не влиза (плитък е фара) А що се отнася до фаровете за мъгла...не ги ползвам и съм с кружки на 100 години (по слаби от габарита )
      благодаря за отговора!Днес обиколих магазините и си поръчах сини крушки габарит на осрам,повишена мощност и сини/бели,диодите също ги разгледах,китайска работа...Трябваше да взимам големи с 20-24 диода и не се знае дали се побират както казваш колега Утре май ще смена и крушките халоген,не ми се дават 50лв за крушки ама няма как явно...Ксенон не влиза а и ми е малко прекалено,затова ще е ксенон ефект Варианта китайско леко ме замисля,все пак 2-те са 10лв срещу 50лв за другите...Не обичам китайското по колата,но се чуда дали разликата ще е осезаема,дали е оправдано 40лв повече?

Comment

Мога да снимам как свети габарита, но утре че не ми се слиза при колата. Ти също качи някоя друга снимка за да стане темата по полезна

Comment

Малко усмивки от старите ленти:

Крушките са такива, но с още един ред светодиоди - 13 демек:

Last edited by b_angelov; d.m.y г., 06:23.
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Нека ви споделя резултати!
            Много съм доволен от крушките за габарити,купих си ФИЛИПС БЛУ ВИЖЪН в крайна сметка,3400к,ксенон ефект,много ярка,плътна,чисто бяла светлина,самите крушки са боядисани сини,но НЯМА НИЩО ОБЩО със синъото,името е некоректно,след като ми обясниха,че няма как да свети крушка в синъо като ксенон се спрях на бял вариант ,а именно тези,много съм доволен,2 пъти по- силни са от стандартни ХЕЛА поне и колкото по- отдалеч гледаш колата,светлината е силна ,концентрирана и бяла,никакъв намек за жълто,както и никакъв за синъо.Ще направя снимки когато имам повече време

Колата на Борката също е много готино станала с диодите,доколтото виждам от снимката,като сила при мен не е по малко,цвета е пак бял,разликата с диодите е че,при крушката при мен е плътна светлина,а диодите искрят,пръскат лъчи настрани,въпрос на вкус колеги,кой както му харесва да слага!

Халогените съм с оригинални крушки на ХЕЛА засега не съм наясно кво точно има на пазара за да пипам и там и да остана доволен,ако може някой да ме посъветва нека пише

Плафоните в колата и багажника мисла да ги направа с диоди,какъв е размера за там? От снимката ми се струва,че колата на БОРКО е с диоди в плафоните и е станало супер!Жабката също!

Мигачите(в халогена)-до днес не знаех,но на пазара има едни крушки за мигачи,които не са боядисани в оранжево като стандартните,на които с времето им опадва боята люспи и почват да светят бледо жълтеникаво,а са си бели и светят в много ярко оранжево,струват около 8лв бройката,ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ!

Мигачите(страничните),тъй като днес видях в един магазин оранжеви диоди и съм с прозрачни мигачи КЪП ЛИМИТЕД мисля да махна обикновените крушки от тях и да поставя оранжеви диоди,какво мислите вие?
            W5W ли е цокъла за мигачите,извинете за тъпия въпрос,просто съм забравил как се сваляха и не ми се занимава да ги махам за да вида крушката и какъв диод се побира!Оценявам помощта ви
            Last edited by MaxPayne; d.m.y г., 23:41.

Comment

Първоначално публикувано от MaxPayne Покажи съобщение
              Нека ви споделя резултати!
              Много съм доволен от крушките за габарити,купих си ФИЛИПС БЛУ ВИЖЪН в крайна сметка,3400к,ксенон ефект,много ярка,плътна,чисто бяла светлина,самите крушки са боядисани сини,но НЯМА НИЩО ОБЩО със синъото,името е некоректно,след като ми обясниха,че няма как да свети крушка в синъо като ксенон се спрях на бял вариант ,а именно тези,много съм доволен,2 пъти по- силни са от стандартни ХЕЛА поне и колкото по- отдалеч гледаш колата,светлината е силна ,концентрирана и бяла,никакъв намек за жълто,както и никакъв за синъо.Ще направя снимки когато имам повече време

Колата на Борката също е много готино станала с диодите,доколтото виждам от снимката,като сила при мен не е по малко,цвета е пак бял,разликата с диодите е че,при крушката при мен е плътна светлина,а диодите искрят,пръскат лъчи настрани,въпрос на вкус колеги,кой както му харесва да слага!

Халогените съм с оригинални крушки на ХЕЛА засега не съм наясно кво точно има на пазара за да пипам и там и да остана доволен,ако може някой да ме посъветва нека пише

Плафоните в колата и багажника мисла да ги направа с диоди,какъв е размера за там? От снимката ми се струва,че колата на БОРКО е с диоди в плафоните и е станало супер!Жабката също!

Мигачите(в халогена)-до днес не знаех,но на пазара има едни крушки за мигачи,които не са боядисани в оранжево като стандартните,на които с времето им опадва боята люспи и почват да светят бледо жълтеникаво,а са си бели и светят в много ярко оранжево,струват около 8лв бройката,ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ!

Мигачите(страничните),тъй като днес видях в един магазин оранжеви диоди и съм с прозрачни мигачи КЪП ЛИМИТЕД мисля да махна обикновените крушки от тях и да поставя оранжеви диоди,какво мислите вие?
              W5W ли е цокъла за мигачите,извинете за тъпия въпрос,просто съм забравил как се сваляха и не ми се занимава да ги махам за да вида крушката и какъв диод се побира!Оценявам помощта ви
              Да 5 вата е мигача за там с диод ...само да не се размига много бързо аз съм с жълти кружки които дойдоха комплект с мигачите.

Comment

Колега ПАУЪР много уместен коментар!Не съобразих да сложа оранжева крушка като тази в мигачите(в халогена).И мойте са имали крушки,но един пазарджишки мангал ми ги е свил при доставката...С диода наистина идеята няма да е добра заради релето,диоди значи ще сложа само на плафоните и в багажника и жабката

Comment

Има крушки W5W хромирани, които светят оранжево:

Comment

Точно БОРКА,това имам предвид,крушката на вид е бяла,но свети оранжево...Такива сложих в мигачите на халогена,не обикновените боядисани.В страничните мигачи ще сложа също,точно като тази която показваш,на кой производител е и цената каква е?

Comment

ОсраН:

Comment

осран са супер

Comment

Working...
                        X